Bu Blogda Ara

18 Aralık 2009 Cuma

Uyku ve Duru




Duru uyanık kalmayı çok seviyor gündüzleri uykuyla arası iyi değil.Ve Doruk uykuda olduğu tüm saatlerde Duru babaanne ve anneannesinin kucağından inmeyip agubugularla onlara birşeyler anlatıyor.Ancak bu saltanat Doruk uyanana kadar sürüyor.

Duru&Doruk Büyüyorlar




Duru ve Doruk artık 2.5 aylık oldular. Büyüyorlar ve biz her geçen gün yeni şeyler keşfetmekten büyük zevk alıyoruz. İkisi de birbirinden çok farklı karakterlere sahipler. Duru çok mutlu bir bebek, kendi kendine oynamaktan çok zevk alıyor. Doruk çok sabırsız. Uyandığı zaman bir an önce karnım doysun altım değişsin ve bir an önce uyuyum istiyor ve doğal olarak Doruk her uyandığında Duru büyüklüğünü gösteriyor :)... Ve büyük tartışma konusu, kim büyük? Duru Doruk'tan sadece 2 dakika önce doğdu fakat babaları hamilelik süresince bile hep Doruk büyük gözüyle baktı olaya. Ancak artık bizlerde kimin büyük olduğunu bilmiyoruz çünkü bir çok kişiden sonradan doğanın büyük olduğu yönünde görüşler aldık.Sanırım bu konuyu onların gelişimine bırakacağız. Her ne kadar şimdiden Doruk hareketleriyle abiliğini kanıtlıyor olsada.
Her ikisininde ortak yanı gezmeyi çok sevmeleri sanırım bu alışkanlığı taaa anne karnında edindiler çünkü onlar doğmalarına sadece sayılı saatler kala anneleri 95 kilo olmasına rağmen hala geziyordu. Ne zaman araba koltuklarına binseler çok sakinleşiyorlar ve bizlerde bazı zamanlarda o koltukları kullanarak onları kandırmıyor değiliz.
Tabiki en önemlisi 2 haftadır ikiside sürekli gülüyorlar. :)

Anne ve Babayı Bunaltan ve Güldüren Sorular


1-İkiz mi bunlar?
2-İkisi de erkekmi kız mı? (Hiçbiri)
3-Hangisi büyük?
4-Tek yumurta ikizi mi çift yumurta ikizi mi?
5-Doğal ikiz mi tüp bebek mi?
6-Kimin tarafında ikiz var?
7-Bunlar kime benziyor?
8-Hangisi daha yaramaz?
9-Biri ağlayınca diğeride ağlıyor mu?
10-Hangisini daha çok seviyorsun?

İlk Aşı



Bir ilk daha... Duru ve Doruk bugün ilk aşılarını oldular ve ardından zorlu bir gece yaşandı.Sabaha kadar kucağımızda uyumaları bizim tercihimizdi çünkü çok ateşlendiler.(02.11.2009)